minä olen / jag är / I am

Olen Vaasassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.

Maalaan pääasiassa akryyliväreillä kankaille tai kierrätysmateriaaleille. Grafiikan teoksissani yhdistän valokuvaaja piirrosta, pidän monotypioiden maalauksellisesta nopeudesta. Paperigrafia tekniikkana on myös kiehtova. Installaatioden rakaentaminen osaksi teosta tai tilan ja tunnetilojen luojana on merkityksellinen. Taiteen tekoprosessini on erittäin intuitiivinen; suljen tietoisen mieleni ja annan teoksen rakentaa itse itsensä.

Yksityisnäyttelyitä olen pitänyt vuodesta 2007. Ne rakentuvat yleensä läsnäolon, identiteetin, arkisen kauneuden ja kaiken katoavaisuuden teemojen ympärille. Eläimet, luonto tai ihminen ovat usein osana teosta.

Olen kiinnostunut henkisyydestä; meditoin usein ja ideat teoksiin tulevat juuri siinä intuition, valveilla- ja hereilläolon välimaastossa. Pyrkimys hyvään, eläminen tässä hetkessä ja yksinkertaisuus ovat tavoitteitani. Rakastan kotoilua, perhettäni, merenrantaa, mielenrauhaa, yhteyttä sisimpään.

Rakastan taiteessa outoutta, rosoisuutta, keskeneräisyyttä; koska elämä on aina kesken. Rakastan taidetta, lauluja, kirjoja. Rakastan ryhmäliikuntatunteja, joogaa, meditointia.

Toivon, että taide herättää katsojassa tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä, joihin voi etsiä vastauksia syvätä itsestään. Taideteoksen äärellä voi kokea iloa, surua, pettymyksiä. Kokea maailmaa sen kaikessa kirjossaan. Kun taide tuodaan lähelle ja toteutetaan julkisessa tilassa, se toimii myös osana henkistä hyvinvointia.

Töitäni on mm. Suomen Valtion ja Pohjanmaan Museon taidekokoelmissa.

Olen Suomen Taidegraafikoiden ja Taidemaalariliiton jäsen.